Επεξεργασία κειμένου

Μία από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές στους υπολογιστές είναι η Επεξεργασία Κειμένου. Με ένα πρόγραμμα Επεξεργασίας Κειμένου μπορούμε να γράφουμε κείμενα με ελκυστική εμφάνιση, ώστε να είναι ευανάγνωστα. 

 Ο Επεξεργαστής Κειμένου (Word Processor) μας παρέχει πολλές δυνατότητες: μπορούμε να προσθέτουμε ή να αφαιρούμε ένα κομμάτι του κειμένου, να αλλάζουμε τη διάταξη των παραγράφων, να κάνουμε αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο, να εισάγουμε εικόνες ή φωτογραφίες μας, να εκτυπώνουμε τα κείμενα μας και πολλά άλλα ακόμα. 


Μερικά προγράμματα Επεξεργασίας Κειμένου είναι το Microsoft Word, Libre Office, Open Office, κ.ά.

 




Θυμήσου τις θέσεις των γραμμάτων, των συμβόλων και των ειδικών κουμπιών του πληκτρολογίου στο παρακάτω μάθημα.

Μαθαίνω να πληκτρολογώ

Στη συνέχεια πάτα στον σύνδεσμο για να βρείς τις εργασίες εδώ. 

Εργασίες Επεξεργασία κειμένου

Ξεκίνα από το νούμερο 1. Μόλις ανοίγεις κάθε εργασία αποθήκευσέ την στον φάκελό σου στα έγγραφα. 

Επιλέγεις File -> Download -> Microsoft Word


Στη συνέχεια θα ανοίξει ένα παράθυρο και ζητήσει που θέλεις να αποθηκέυσεις το έγγραφο. Πήγαινε στα Έγγραφα και μετά στο φάκελο με το όνομά σου και μετά στο φάκελο Εργασίες κειμένου και πάτα αποθήκευση.



Τώρα άνοιξε την Εξερεύνηση αρχείων (κίτρινο φακελάκι από τη γραμμή εργασιών) και πήγαινε στα Έγγραφα και μετά στο φάκελο με το όνομά σου και μετά στο φάκελο Εργασίες κειμένου και βρες την εργασία. Πάτα διπλό κλικ για να την ανοίξεις και να αρχίσεις να δουλεύεις. 

Μόλις τελειώσεις την εργασία κάνε αποθήκευση για να μην χάσεις την δουλειά σου.





Πριν ξεκινήσεις τις ασκήσεις πρέπει να ξέρεις καλά όλους τους τρόπους μορφοποίησης κειμένου. Για να τους ξαναθυμηθείς πατα στο link που ακολουθεί.

Μορφοποίηση κειμένου


Extra Εργασίες Μορφοποίησης κειμένου