Ε Ο υπολογιστής


Ο υπολογιστής είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που χειρίζεται πληροφορίες ή δεδομένα. Έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει, να ανακτά και να επεξεργάζεται δεδομένα. 

Οι σημερινοί υπολογιστές είναι ηλεκτρονικές συσκευές που δέχονται δεδομένα (είσοδος), επεξεργάζονται τα δεδομένα αυτά, παράγουν έξοδο και αποθηκεύουν (αποθήκευση) τα αποτελέσματα.




Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή για να πληκτρολογείτε έγγραφα, να στέλνετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, να παίζετε παιχνίδια και να περιηγείστε στον Παγκόσμιο Ιστό. 

Μπορείτε επίσης να τον χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε ή να δημιουργήσετε λογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, ακόμη και βίντεο.


Βίντεο παρουσίασης  


 

Διάγραμμα υπολογιστή





Υλικό και λογισμικό

Όλοι οι υπολογιστές έχουν δύο πράγματα κοινά: το υλικό και το λογισμικό.


  • Το υλικό είναι οποιοδήποτε μέρος του υπολογιστή σας που έμπορούμε να ακουμπήσουμε, όπως το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι. Περιλαμβάνει επίσης όλα τα εσωτερικά μέρη του υπολογιστή, τα οποία βρίσκονται μέσα στην κεντρική μονάδα.

  • Το λογισμικό είναι τα προγράμματα και κάθε σύνολο οδηγιών που λέει στο υλικό τι να κάνει και πώς να το κάνει. Παραδείγματα λογισμικού περιλαμβάνουν προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, παιχνίδια και επεξεργαστές κειμένου.




Υλικό και λογισμικό - Φωτόδεντρο