Αρχεία και φάκελοι

 

Στην τσάντα μας υπάρχουν φάκελοι με κουμπί ή φάκελοι με λαστιχάκια ή ντοσιέ, που περιέχουν τις εργασίες που κάνουμε στο σχολείο.





Όταν οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί τις φυλάμε σε ένα μεγαλύτερο φάκελο. 

Όπως στο σχολείο χρειαζόμαστε φακέλους για να τακτοπιούμε τις εργασίες, τις ζωγραφίες και τι φωτοτυπίες μας έτσι και στον υπολογιστή χρειαζόμαστε φακέλους για να οργανώνουμε τα αρχεία που χρησιμοποιούμε.



Κάθε εργασία που κάνουμε στον υπολογιστή όταν κλείνει το ρεύμα χάνεται. Για να μην χάσουμε τις εργασίες μας μπορούμε να τις φυλλάξουμε σε ένα αρχείο. 

Αρχείο μπορεί να είναι μια ζωγραφιά, ένα κείμενο, μια φωτογραφία, μια ταινία, ένα κινούμενο σχέδιο, ένας ήχος και πολλά άλλα.



Κάθε υπολογιστής έχει χιλιάδες αρχεία.

Για να μπορούμε να βρούμε αυτό που ψάχνουμε πρέπει με κάποιο τρόπο να οργανώσουμε τους φακέλους και τα αρχεία στον υπολογιστή μας.



Παρακολούθησε το Βίντεο




Οργανώνουμε τα αρχεία μας όπως είναι οι φωτοτυπίες, οι ζωγραφιες και οι εργασίες σε διαφορετικούς φακέλους για να μπορούμε να τα βρίσκουμε εύκολα.

Έτσι και στον υπολογιστή δημιουργούμε φακέλους και αποθηκεύουμε τα αρχεία μας στον κατάλληλο φάκελο για να μπορούμε να βρίσκουμε ευκολα ότι χρειαζόμαστε.




Ένας φάκελος μπορεί να περιέχει αρχεία ή και άλλους φακέλους μέσα, ένα ή περισσότερους.


Δες εδώ πως φτιάχνω ενα φάκελο.


Δραστηριότητα 1

Δραστηριότητα 2

Δραστηριότητα 3